Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Σεμιναρια-workshops

Σεμιναρια-workshops (18)

Ο ΣΕΟ σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό διοργανώνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών συνολικής διάρκειας 16 ωρών. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στα γραφεία του συλλόγου μας.
Σκοπός είναι οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO, με ισχύ για 3 χρόνια.

Ακολουθούν οι ημερομηνίες οπου θα διεξαχθούν τα μαθήματα:

TPITH 27/2
TETAPTH 28/2
TPITH 6/3
TPITH 13/3

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 22/2.

Tηλέφωνα επικοινωνίας: Kώστας Τ. : 6945574017 και Νίκος Κ.: 698 1114172

Ο ΣΕΟ Αθηνας διοργανώνει Σεμινάριο Αρχηγών Αναβάσεων σύμφωνα με τον κανονισμό εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων ώστε να συνοδεύουν ομάδες μελών συλλόγων σε αναβάσεις όπου δεν απαιτείται η χρήση ασφαλιστικών μέσων στα πλαίσια των Ορειβατικών Συλλόγων στους οποίους ανήκουν. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί  βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του Σεμιναρίου Αρχηγών Αναβάσεων της ΕΟΟΑ (η βεβαίωση δεν αποτελεί Επαγγελματικό Τίτλο).

 Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλαμβάνει μια σύντομη επανάληψη σε όλα τα αντικείμενα που περιγράφονται στην ύλη της Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων με έμφαση στα ακόλουθα :

  • Ψυχολογία της ομάδας και η επίδραση του «φυσικού» Αρχηγού.
  • Αρχές συνοδείας και ψυχολογίας της ομάδας.
  • Αντιμετώπιση Κρίσεων.
  • Ασύρματη Επικοινωνία.
  • Προγραμματισμός και προετοιμασία διαδρομών
Ο ΣΕΟ Αθήνας διοργανώνει για τα μέλη του Aναρριχητικό “Ice Camp” στις παγωμένες κοιλάδες του Grand Paradiso .
Οι κοιλάδες των Ιταλικών Άλπεων φιλοξενούν κάθε χειμώνα εντυπωσιακές γραμμές πάγου εξαιρετικής ποιότητας.
 
Σκοπός του Ice Camp είναι η γνωριμία με την παγοαναρρίχηση, την κινησιολογία, ασφάλεια και φυσικά πραγματοποίηση διαδρομών.
Το “Ice Camp” θα διαρκέσει 4 μέρες.
 
Απαραίτητες προυποθέσεις:
  1. Μέλη του ΣΕΟ Αθήνας(ταμειακώς εντάξει).
  2. Τελειόφοιτοι σχολών Αναρρίχησης βράχου & Ορειβασίας Αρχαρίων.
 
Συνάντηση των ενδιαφερόμενων στις 19 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 στα γραφεία του ΣΕO Αθήνας.
 
Πληροφορίες σχετικά στο τηλέφωνο: 6932219482 Παπαγιαννόπουλος Αντρέας -Εκπαιδευτής Ορειβασίας ΕΟΟΑ.

Την Πέμπτη 2/11/2017, στις 21.00, θα έχουμε την ομιλία-παρουσιαση από το μέλος μας Φίλιππο Δημόπουλο σχετικά με την ανάβαση του και τις εμπειρίες απο τις ελβετικές και ιταλικές άλπεις κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου 2017.
Πιολεμοχαρείς και Αλπινιάριδες να είμαστε όλοι/ες εκεί.

 

Tην Πέμπτη 19/10 στις 9μμ ξεκινάμε την πρώτη παρουσίαση απο τον κύκλο των διαδραστικών σεμιναρίων, με θέμα: Εύκαμπτα υλικά στην αναρρίχηση (σχοινιά).Τα "πάντα" για τα σχοινιά μας. Υλικά και τρόποι κατασκευής (ιστορία και εξέλιξη), κατηγορίες, χρήσεις, προστασία, μαρκαρίσμα, εξέταση, συντήρηση, μάζεμα, κόψιμο, αποθήκευση, καθαρισμός και απόσυρση.
Παραδείγματα και αναφορές σε παργματικά περιστατικά. Μύθοι και αλήθειες.

Το 4ήμερο 24-27/11/2017 θα πραγματοποιηθεί στη Βαράσοβα εργαστήριο (workshop) με θέμα “Χειρισμοί Αυτοδιάσωσης στο κάθετο πεδίο” με εκπαιδευτή τον Αντωνόπουλο Αντώνη.
Οι ημερομηνίες είναι δυνατόν να αλλάξουν (ενδεχομένως το σεμινάριο να γίνει σε 2 ΣΚ) αναλόγως με τις ανάγκες των ενδιαφερομένων.

Δηλώσεις συμμετοχής ως 16/11.

Επικοινωνία:

Έφορος εκπαίδευσης: Αντωνάτος Αντώνης τηλ. 6937606696
Εκπαιδευτής: Αντωνόπουλος Αντώνης, τηλ. 6944602348

Tην Πέμπτη 12 Οκτώβρη 2017 και ώρα 8.30, στα γραφεία του συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο-ομιλία με θέμα: Αποστολές σε βουνά μεγάλου υψομέτρου στο εξωτερικό.
Εισηγητής θα είναι ενα παλαιό και εξαιρετικλα δραστήριο μέλος του συλλόγου μας ο Βαγγέλης Καινούριος.

Η θεματολογία θα αφορα:

Την Πέμπτη 11/5 στις 8.30 στα γραφεία του ΣΕΟ. Το εκπαιδευτικο διαδραστικό σεμινάριο θα ειναι εξιδικευμένο και αφιερωμένο στους aficionados του χειμερινού βουνού. Εισαγωγή στο Dry Tooling. Ομοιότητες και διαφορές με την αναρρίχηση βράχου, τεχνικές, υλικά, δυσκολίες, βαθμολογίες, ηθική. Χρησιμότητα στο απαιτιτικό χειμερινό βουνό όπου το μικτό πεδίο είναι ο κανόνας.
Βασικοι ομιλητές θα είναι 2 μέλη μας, του ΣΕΟ, ο Φίλιππος Δημόπουλος και ο Γιάννης Κατσουλός, έμπειροι και αφοσιωμένοι αναρριχητές στο μικτό πεδίο.
Συντονιστής: Θόδωρης Πάνου (αντιπρόεδρος ΣΕΟ)

 

 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας